Jídlo

V Koločavě je spousta obchodů, kde můžete koupit prakticky cokoliv. Jednou týdně se hlavní cesta a její okolí promění ve veliké tržiště. K zahašení žízně je zde spousta minerálek, bublinkových nápojů, džusů a přírodních šťáv. V Koločavě mají na čepu Oboloň, který se točí i v Četnické stanici. Samozřejmostí je široký sortiment láhvových piv. Jsou docela pitná, cena je do patnácti korun. Samozřejmě je tu všude přítomná vodka (gorilka). I ta nejlevnější vodka je lepší než u nás. Zárukou kvality bývá kolek. Ceny půlitru tu začínají u 35 Kč.

Zakarpatské vína bývají označena přívlastkem micne, což znamená mocné, obsah alkoholu je okolo 18%. V Četnické stanici prodávájí kvalitní vína ze sklepů, v Užhorodě okolo 200 Kč.

Co se týče místních jídel, doporučujeme je ochutnávat v Četnické stanici, kde jsou čerstvá. Valerij vám připraví šašlik na ohni, ale domluvte se raději dříve. Ceny jídel se pohybují od 30 do 100 Kč, včetně příloh a salátů. V létě 2008 má být otevřena v centru obce koliba.

Některé z Ukrajinských jídel jež Vám mohou připravit v Četnické stanici:

- Pelmeně (něco na způsob tortelínů, plněno masem)
- Golubce (směs masa a rýže zabalená v zelném listu, vařená)
- Boršč (zeleninová polévka s červenou řepou a smetanou)
- Šašlik (100 - 200 gramová porce masa v koření připravovaná na ohni)
- Salát z kapusty (zelný salát)

a spoustu dalších dobrot. Není špatné se dopředu domluvit na jídelníčku nebo aspoň ráno se domluvit na večeři či obědě.

S místními moc nepijte. Pokud plánujete nějaký večírek, je lepší jej dělat v Četnické stanici, oni jsou tam na to zvyklí a majitelé si dokážou udělat pořádek.

Powered by Website Baker